65 წელზე უფროსი ასაკის სამიდან თითქმის ერთი ადამიანი ეცემა წელიწადში ერთხელ. არც ისე იშვიათად ეს იწვევს სერიოზულ შედეგებს, როგორიცაა, მაგალითად, ბარძაყის ყელის მოტეხილობა. ეს გამოწვეულია დაცემის რისკის ზრდასთან ერთად, ძვლის სიმკვრივის შემცირებითაც - ძვლები უფრო ადვილად იშლება და რთულად აღდგება. ამის თავიდაც ასაცილებას და ძვლების სიჯანსაღის შენარჩუნებას ადამიანები ხშირად ცდილობენ მიზანმიმართულ კვებით. ბევრი ფიქრობს უპირველეს ყოვლისა კალციუმზე და დღიურად ჭიქა რძის მიღებაზე. ეს, რა თქმა უნდა, არ არის არასწორი, მაგრამ ძვლის ჯანმრთელობაზე მორგებული კვება მოიცავს ბევრად მეტს. ორი ბიოფაქტორი, რომლებიც ისეთივე მნიშვნელოვანია თქვენი ძვლის სტრუქტურისთვის, როგორც კალციუმი, არის ვიტამინი D და მაგნიუმი.